aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sako sieksiąs kontroversiškus politinius pareiškimus padariusio VRM sekretoriaus Jono Liaudansko atstatydinimo, jei pastarasis nepateiks argumentuoto pasiaiškinimo.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Praėjusį trečiadienį J.Liaudanskas per televizijas siūlė "pasidomėti, kokios jėgos atvedė Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką".

J.Liaudanskas taip pat leido suprasti, kad su vienu didžiausių tuometinio VR ministro Juozo Bernatonio oponentų, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Alvydu Sadecku susijusi saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras" kažkokiu būdu dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo į Lietuvą.

A.Paulauskas jau anksčiau atmetė šias "neaiškias potekstes", vadindamas jas "absurdiškomis. J.Liaudansko užuominas atmetė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Sadeckas.

Penktadienio rytą per Lietuvos nacionalinį radiją komentuodamas J.Liaudansko pareiškimus, A.Paulauskas teigė nežinąs, ką VRM sekretorius turėjo galvoje, ir teigė, kad jam "taip pat būtų įdomu sužinoti".

"Bet valstybės tarnautojui nedera mesti tokias užuominas, dviprasmybes valstybės politikams ir po to pasislėpti į krūmus ir nieko neaiškinti. Aš iš tiesų šituo atveju būsiu labai principingas ir lauksiu tų paaiškinimų, o jeigu jų nesulauksiu, kelsiu klausimą dėl Liaudansko atsistatydinimo", - pabrėžė Seimo pirmininkas.

Pasak A.Paulausko, "čia tas pats pavyzdys, kaip ir su ponu Bernatoniu". "Negalima elgtis taip neapgalvotai, o juo labiau valstybės tarnybos žmogui, tai yra ir neleistina", - pabrėžė jis.

VR ministrui J.Bernatoniui praėjusį penktadienį teko atsistatydinti dėl nepagrįstų kaltinimų policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės pareigūnus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.