aA
Daugiau nei 100 Ispanijos miestų ketvirtadienį vyksta gegužės 1-osios šventinės demonstracijos ir mitingai, kurių dalyviai reikalauja nutraukti Irako okupaciją ir šalies piliečių teisių suvaržymus, praneša Rusijos informacijos agentūra "RIA-Novosti".
Dviejų didžiausių šalies profesinių sąjungų centrų - Visuotinės darbo žmonių sąjungos, susijusios su socialistų partija, ir Darbininkų komisijų, artimų "Susijungusiųjų kairiųjų" koalicijai, atstovai išėjo į gatves su bendru šūkiu: "Už taiką ir prieš nedarbą! Karui - ne!"

Didžiausius šalies profsąjungų centrus suvienijo precedento neturinti protesto akcija prieš karą Irake, ir nors tų įvykių įtampa atslūgo, jie nusprendė tęsti bendras akcijas, kurių metu smerkia ministrą pirmininką Jose Marią Aznarą (Chosė Mariją Asnarą), parėmusį JAV inicijuotą karą Irake.

Didžiausia demonstracija vyksta Madride. Prie jos prisijungė ir smulkesnių šalies profsąjungų atstovai. Be to, sostinėje vykstančioje demonstracijoje dalyvauja 1,8 tūkst. televizijos komunikacijų kompanijos "Cintell" darbuotojų, kurie dar balandžio 22 dieną pradėjo žygiuoti į Madridą iš įvairių šalies kampelių, protestuodami prieš jų teisių suvaržymus.

Kompanijos darbuotojai išpopuliarėjo dar prieš trejetą metų, kai netekę darbo po jų kompanijos neteisėto bankroto, protestuodami įsirengė stovyklą centriniame Madrido prospekte ir apie metus joje gyveno, nuolatos rengdami protesto manifestacijas.

"Cintell" darbuotojai iš Madrido prospekto pasitraukė tik tuomet, kai vyriausybė pažadėjo išmokėti metų dydžio atlyginimų įsiskolinimą ir įdarbinti. Pažadai iki šiol netesėti, ir kompanijos darbuotojai vėl atėjo į Madridą.

Pasak "Cintell" atstovo, susidarius tokiai padėčiai jie neturi kitos išeities, tik imtis pilietinio nepaklusnumo akcijų ir likti Madride tol, kol bus įvykdyti visi jiems duoti pažadai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.