aA
Didžiausias Londone leidžiamas arabų laikraštis "Al-Quds Al-Arabi" trečiadienį išspausdino laišką, kurio autorius, pasak leidinio, yra nuverstasis Irako prezidentas Saddamas Husseinas(Sadamas Huseinas).
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
Laiške diktatorius ragina irakiečius kilti į kovą ir išguiti iš šalies okupacines britų ir amerikiečių pajėgas.

"Laišką gavome faksu ir manome, jog tai originalas, - sakė agentūrai "Reuters" arabų laikraščio redaktorius Abdel-Bari Atwanas (Abdel Baris Atvanas). - Jis parašytas ranka, pasirašytas Saddamo Husseino ir datuotas balandžio 28-ąja, jo gimimo diena".

"Esu matęs jo autografą anksčiau, ir parašas laiške panašus į jo. Bet aš ne ekspertas", - pridūrė redaktorius.

Laikraštis išspausdino laiško tekstą, taip pat fakso su Saddamo Husseino parašu nuotrauką. Šaltiniai buvusio Irako prezidento aplinkoje, kuriais remiasi "Al-Quds Al-Arabi", parašą laiko tikru.

Jei tai tiesa, tuomet laikraščiui perduotas laiškas yra pirmasis patvirtinimas, kad Irako prezidentas liko gyvas per amerikiečių aviacijos antskrydžius virš Bagdado.

Laiške sakoma, kad Saddamas Husseinas paliko savo rūmus daug anksčiau, nei prasidėjo JAV kariuomenės puolimas ir gyvena nedideliame name. Kur jis yra, nežinoma.

Nuverstasis diktatorius paragino irakiečius nenusileisti iki smulkių nesutarimų.

"Sukilkite prieš okupantus, netikėkite tais, kurie kalba apie sunitus ir šiitus, nes dabar vienintelis ir svarbiausias jūsų didžios šalies, Irako, rūpestis - okupacija, - rašoma laiške. - Yra tik vienas prioritetas - išvyti kitatikius, nusikalstamus, kraujo ištroškusius ir bailius okupantus..."

"Irakas... nugalės... ir mes vėl atstatysime šalį, kurią jie nori suskaldyti", - teigiama laiške. - Vienykitės, ir priešas bei su juo atėję išdavikai bus priversti bėgti... Boikotuokite okupantus, tai jūsų pareiga islamui, religijai ir tautai".

Pasak laikraščio redaktoriaus, vadinamojo Irako pasipriešinimo okupacijai dalyviai prieš dvi dienas įspėjo laikraštį, kad Saddamas Husseinas ketina kreiptis į Irako žmones, todėl leidinys nenustebo, gavęs laišką faksu.

Laikraštis jau nebe pirmą kartą tampa informacijos apie žmones, kurie slapstosi nuo Amerikos valdžios, kanalu: pernai jis yra gavęs laiškų, taip pat ir elektroniniu paštu, iš "al Qaeda" lyderio Osamos bin Ladeno.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.