aA
Sekmadienį lenkai įrašė du rekordus į garsiąją Guinnesso (Gineso) rekordų knygą.
Jie buvo pasiekti tik vienos valandos skirtumu dviejuose Lenkijos miestuose - Krokuvoje ir Gdanske.

Lenkijos radijo klausytojai žino, jog kiekvieną dieną 12 valandą Krokuvoje iš Marijonų bokšto skamba trimito šaukiniai. Juos visada groja vienas trimitininkas iš keturių bokšto angų. Ši tradicija siekia viduramžius, kai, pasak legendos, trimitininkas skelbė apie artėjantį priešą ir melodiją nutraukė jį pervėrusi strėlė.

Birželio 11 dieną 12 valandą Krokuvos miesto aikštėje šį signalą sugrojo 1 914 trimitininkų, kurie į senąją Lenkijos sostinę susirinko iš visų šalies kampelių. Pirmą kartą signalas buvo atliktas ne vien trimitu, bet daugelio rūšių pučiamaisiais instrumentais.

O po valandos Gdansko miesto aikštėje pasiektas dar vienas rekordas. Buvo padaryta 25 tūkst. miesto gyventojų kolektyvinė nuotrauka. Fotografuojama buvo specialiais fotoaparatais iš keleto vietų. Nuotraukos kūrėjai tikina, kad kiekvienas joje nufutografuotas žmogus galės be vargo atpažinti savo veidą. Ši nuotrauka skirta tūkstantmečio pabaigai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.