aA
Trečdalis Lietuvos gyventojų iškeistų gegužės 1 dieną turimą Tarptautinės darbo dienos laisvadienį į kokią nors kitą šventę. Tai rodo viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės "Spinter tyrimai" kartu su "Transcom Worldwide Vilnius" atlikta Lietuvos gyventojų apklausa telefonu.
Gegužės 1-oji
Gegužės 1-oji
Kaip pranešė "Spinter tyrimai", 33,3 proc. apklaustųjų iškeistų gegužės 1 dieną į kitą šventinį laisvadienį. Tuo tarpu tik 15,4 proc. apklaustųjų taip pasielgtų su liepos 6 dieną švenčiama Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena. Dirbti per Žolinę vardan kitos šventės sutiktų 13,8 proc. apklaustųjų.

Be to, net 43 proc. apklaustųjų mano, kad nedarbo diena turėtų būti Joninės. 34,9 proc. respondentų norėtų turėti laisvadienį per kovo 8-ąją minimą Tarptautinę moters dieną, o 11,9 proc. apklaustųjų norėtų neiti į darbą vasario 14-ąją - Šv.Valentino dieną.

"Spinter tyrimų" duomenimis, 36,4 proc. respondentų linksmiausia švente laiko Kalėdas, 26,8 proc. - Velykas, 19,1 proc. - Naujuosius metus.

Apklausa taip pat parodė, kad dauguma gyventojų pageidautų sugrąžinti neseniai Lietuvoje galiojusią tvarką, kai darbo dienos tarp švenčių ir savaitgalių būdavo nukeliamos į kitą savaitgalį. Tokia tvarka tenkino net 63,6 procentus apklaustųjų.

Bendrovė "Spinter tyrimai" kartu su "Transcom Worldwide Vilnius" balandžio 20-26 dienomis telefonu apklausė 1000 žmonių, siekdamos išsiaiškinti šalies gyventojų nuostatas į valstybines šventes ir minėtinas dienas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.