aA
Daugelis didžiųjų miestų gyventojų lankosi kavinėse, baruose, todėl tai yra puiki vieta priminti jiems apie artėjantį Lietuvos žmonėms svarbų įvykį. Šiandien “Čili” picerijoje Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius ir Europos Komisijos Delegacijos Lietuvoje vadovas Michaelas Grahamas kvietė kavinės lankytojus nebūti abejingais ir ateiti į referendumą, sakoma pranešime spaudai.
Kavinės lanklytojams jie dalino padėkliukus gėrimams, knygeles “Trumpai: Lietuva ir Europos Sąjunga”, kuriose glaustai išdėstomos Lietuvos piliečių galimybės įstojus į ES ir Lietuvos narystės sąlygos. Kavinės lankytojai uždavinėjo P. Auštrevičiui klausimus, diskutavo su juo apie referendumą, Europos Sąjungą.

“Čili” picerijoje visuomenei ir žiniasklaidai buvo pristatyti akcijos “Gana dvejoti, ateik balsuoti” padėkliukai gėrimams ir stoveliai ant stalų su informacija apie referendumą. Nuo šio penktadienio kiekvienam užsisakiusiam gėrimą “Čili” picerijoje ar kitose didžiųjų miestų kavinėse bus primename, kad jo balsas referendume svarbus. Renginio metu “Čili” picerijos lankytojai dalyvavo linksmoje viktorinoje, teisingai atsakę į klausimus dovanų gavo marškinėlius.

Tuo metu šalia kavinės praeiviai buvo kviečiami nebūti abejingais, nedvejoti ir ateiti balsuoti. Akcijos marįškinėliais pasipuošę savanoriai dalino praeiviams ir pravažiuojančioms mašinoms lansktinukus su informacija apie referendumo ir balsavimo taisykles, knygeles apie ES, vaikai gavo dovanų akcijos vėlevėles ir balionėlius. Ateiti į referendumą kvietė strutis su užrašu “Tik stručiai slepesi, ateik balsuoti”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.