aA
Prezidentas Rolandas Paksas penktadienį su vienos dienos darbo vizitu lankysis Kopenhagoje. Danijos sostinėje prezidentas susitiks su Danijos karaliene Margrethe II (Margarete), premjeru Andersu Foghu Rasmussenu (Andersu Fouhu Rasmusenu), su kuriuo vėliau surengs spaudos konferenciją.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
"Danija mato Lietuvą kaip artimą sąjungininkę ir svarbią kaimynę", - BNS sakė Danijos ambasadorė Lietuvoje Eva Janson, trečiadienį susitikusi su prezidentu aptarti būsimą vizitą.

E.Janson teigimu, prezidento susitikime su Danijos premjeru bus kalbama apie bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO, taip pat dvišalį ekonominį ir prekybinį bendradarbiavimą.

Pasak prezidento patarėjo Alvydo Medalinsko, užbaigęs vizitų ciklą per artimiausias kaimynes Lenkiją, Latviją ir Estiją, prezidentas vizitu į Daniją pradeda keliones po kitas Baltijos jūros regiono šalis. Gegužės pabaigoje prezidentas lankysis Suomijoje.

"Visų šių susitikimų metu ypatingai bus akcentuojama Baltijos jūros regiono bendradarbiavimo svarba, taip pat Baltijos valstybių bendradarbiavimo su Šiaurės valstybėmis svarba", - sakė A.Medalinskas.

Be to, Danija yra viena stambiausių Lietuvos ekonominių partnerių ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, todėl, prezidento patarėjo teigimu, pokalbių su Danijos vadovais metu šie santykiai bus viena svarbiausių temų.

R.Paksas taip pat dalyvaus Danijos ir Lietuvos verslo seminare, lankysis Lietuvos ambasadoje, kur susitiks su Danijos lietuvių bendruomenės atstovais.

Penktadienį vakare prezidentas ir jį lydinti delegacija, kurioje yra užsienio reikalų viceministras Justas Vincas Paleckis, kiti URM ir Prezidentūros pareigūnai, grįš į Vilnių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.