aA
Katino galva, vinimi per gerklę prikalta prie buto durų, o gyvūno kūnas bei kojos numestos ant kilimėlio. Šitaip kol kas nenustatyti asmenys pagrasino kompiuterius remontuojančiam individualios įmonės savininkui 35 metų kauniečiui Artūrui H.
durys_20
durys_20
„Baisus dalykas! Jei mano vaikai tokį vaizdą būtų išvydę - nežinau, ar medikų pagalbos nebūtų prireikę", - vakar „Lietuvos rytui" teigė kraupų radinį aptikusi šalia nukentėjusiųjų gyvenanti kaimynė.

Sekmadienį vakare, kol ši moteris virė kavą, jos vyras su draugu išėjo į laiptinę parūkyti. Buvo maždaug 21 valanda, šviesa laiptinėje nedegė, todėl vyriškiai ne iš karto pastebėjo, kad po kojomis guli žiauriai sudarkytas katinas.

„Rainiui buvo nukirstos kojos, perpjautas pilvas. Galva ilgiausia vinimi prie durų prikalta. Aš girdėjau, jog kažkas trankėsi prie durų, dar vaikus pabariau, kad nesidaužytų. Keista, kad kaimynai policijai tikino jokio triukšmo negirdėję", - pasakojo moteris.

Rado grasinantį raštelį

Pats kraupų radinį nuo durų nukabinęs ir gyvūno liekanas užkasęs kaunietis policijai teigė negalįs įsivaizduoti, kas ir kodėl metė jam tokį iššūkį.

Tuo tarpu pagąsdinto kauniečio kaimynai „Lietuvos rytui" teigė girdėję, kad šeima turinti skolų: „Jų nuolat ieškodavo kažkokie žmonės, tačiau šeima dažnai nieko neįsileidžia".

Šiuos žodžius tarsi patvirtina kitas įvykis. Pirmadienio rytą Artūras H. savo pašto dėžutėje rado grasinantį raštelį. Kompiuteriu buvo parašytas ir išspausdintas maždaug tokio turinio tekstas: „Na, kaip... (keiksmažodis), patiko? Neturėsi gyvenimo".

Artūro H. šeima į vieną Neries krantinės namą atsikraustė prieš pusmetį. Įvykį tiriantys pareigūnai vakar teigė, kad „katino istorija yra labai įdomi", tačiau nebuvo linkę jos atskleisti, kol nėra surinkta pakankamai įrodymų.

Kaune jau antrą kartą sąskaitos suvedamos žiauriai pasielgiant su gyvūnais.

"Lietuvos rytas"