aA
Kinijos sostinė ir toliau sunkiai grumiasi su SARS protrūkiu, tačiau imamasi ryžtingų veiksmų padėčiai valdyti, trečiadienį sakė Pekino mero pareigas einantis Wang Qishanas (Vang Čišanas). Pasak jo, daugėjant ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) atvejų miesto ligoninės netrukus gali būti perpildytos, o kita savaitė parodys, ar SARS plitimas sostinėje bus sustabdytas.
SARS
SARS
© EPA-ELTA
"Pekino municipalinė valdžia mano, kad šiuo metu padėtis dėl SARS prevencijos ir gydymo Pekine tebėra sunki", - per spaudos konferenciją sakė Wang Qishanas.

"Kadangi infekcijos šaltinis dar nesunaikintas, patvirtintų ir įtariamų SARS atvejų skaičius tebėra didelis", - pridūrė Wang Qishanas, kuris pirmą kartą nuo to laiko, kai pradėjo eiti Pekino mero pareigas, susitiko su užsienio žurnalistais.

Pekine šiuo metu SARS atvejų yra daugiau, nei bet kurioje kitoje pasaulio vietoje, - maždaug 1 347. Mirties nuo šios ligos atvejų mieste užregistruota 66.

Visoje Kinijoje nuo SARS mirė 148 žmonės, o užsikrėtė daugiau kaip 3,3 tūkstančio. Šio netipiško plaučių uždegimo protrūkis kilo praėjusių metų pabaigoje Kinijos pietinėje Guangdongo provincijoje.

Visame pasaulyje nuo SARS mirė daugiau kaip 350 žmonių, o ligos atvejų užregistruota daugiau kaip 5 750.

Wang Qishanas Pekino mero poste pakeitė Meng Xuenongą (Meng Siuenongą), kuris prieš 10 dienų dėl informacijos apie SARS protrūkio mastą slėpimo buvo atleistas kartu su sveikatos apsaugos ministru Zhang Wenkangu (Džang Venkangu).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.