aA
Kauno tarybos narys Enrikas Daktaras, įtariamas kontrabanda, narkotinių medžiagų įgijimu, siuntimu bei padirbtų pinigų platinimu, paskirtas dirbti miesto tarybos Jaunimo, sporto ir turizmo komitete, pranešė LNK "Žinios".
Daktarai bučiuojasi
Daktarai bučiuojasi
© ELTA
Tokį sprendimą politikai aiškino tuo, jog kol kas nėra jokio teismo sprendimo ir E.Daktaro įgaliojimai kaip Kauno miesto tarybos nario nėra sustabdyti.

E.Daktaras į Kauno tarybą buvo išriktas pagal Laisvės sąjungos sąrašą, bet dar prieš pirmąjį naujosios kadencijos tarybos posėdį politiko karjeros bandžiusį siekti kaunietį sulaikė teisėsaugos pareigūnai.

Jis kaltinamas padirbtų pinigų ir narkotinių medžiagų laikymu bei realizavimu. Balandžio 11 dieną Vilniaus apygardos teismas leido E.Daktarą suimti dviem mėnesiams.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas įsitikinęs, kad Kauno miesto taryba turi visas galimybes atsisakyti į teisėsaugos pareigūnų rankas pakliuvusio politiko paslaugų. Pasak jo, jei tarybos narys be pateisinamos priežasties neatvyksta į tris posėdžius iš eilės, taryba gali atšaukti jo mandatą.

Antradienį vyko jau trečiasis Kauno tarybos posėdis, kuriame E.Daktaras nedalyvavo.

Tačiau VRK pirmininkas pripažino, kad Kauno tarybai kiltų nemažai rūpesčių, jei E.Daktaras vėliau būtų išteisintas. Tuomet jis galėtų kreiptis į teismą dėl atlyginimo už moralinę ir materialinę žalą, taip pat turėtų galimybę reikalauti sugrąžinti net tarybos nario mandatą.

Jei E.Daktaras bus nuteistas ir nuosprendis įsitesės, jis automatiškai praras tarybos nario mandatą.