aA
Palestinos savivaldos parlamentas antradienį vakare pritarė Mahmoudo Abbaso (Mahmudo Abaso) skyrimui ministru pirmininku. Ramalos mieste vykusios neeilinės sesijos metu 83-jų narių Palestinos įstatymų leidžiamoji taryba taip pat patvirtino M.Abbaso, dar žinomo kaip Abu Mazenas, pristatytą naująjį ministrų kabinetą.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) ilgai nenorėjo pritarti šio kabineto sudėčiai, kuriame dirbs ir jo oponentų, tačiau spaudžiant tarptautinei bendrijai, siekiančiai paskatinti demokratinių reformų įgyvendinimą, buvo priverstas nusileisti ir pasidalyti su naująja vyriausybe savo kone neribotais politiniais įgaliojimais .

Jungtinės Valstijos anksčiau sakė, jog patvirtinus naują palestiniečių vyriausybę, jos paskelbs "kelio gairių žemėlapį". Šiame dokumente Vašingtonas kartu su Jungtinėmis Tautomis, Europos Sąjunga ir Rusija numatė etapus, kuriuos įvykdę palestiniečiai iki 2005 metų galėtų įkurti savo valstybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.