aA
Palestiniečių kovotojų grupuotės "Hamas" ir "Islamo džihadas" antradienį metė iššūkį paskirtajam premjerui Mahmoudui Abbasui (Mahmudui Abasui), atmesdami jo raginimą nutraukti ginkluotą kovą palestiniečių teritorijose, ir pareiškė, kad nenuleis savo ginklų.
palestinian gun student
"Žinoma, mes nenusiginkluosime, - sakė vienas sukarintos islamistų grupuotės "Hamas" lyderių Abdel-Azizas al-Rantissi (Abdel Azizas Rantisis). - Mes priešinamės okupacijai. Apie ginklų sudėjimą galėsime kalbėti tik tada, kai atsikratysime okupantų".

Aukšto rango "Islamo džihado" lyderis Mohammedas al-Hindi (Mohamedas Hindis) savo ruožtu taip pat sakė, kad jo grupuotė dalyvauja pasipriešinime okupantams ir nesudės savo ginklų anksčiau, nei pasibaigs ši okupacija.

Atvykęs į Palestinos savivaldos parlamentą, kuris turi patvirtinti jo naująjį kabinetą, M.Abbasas pažadėjo nutraukti "ginkluotą chaosą" palestiniečių teritorijose, tačiau nepaaiškino, kokiomis priemonėmis.

"Ginklus gali turėti tik vyriausybė", - pažymėjo M.Abbasas, kritiškai vertinęs jau 31 mėnesį vykstantį palestiniečių sukilimą.

Jungtinės Valstijos sakė, jog patvirtinus naują palestiniečių vyriausybę, jos paskelbs naują taikos planą, kurio vienas pagrindinių punktų yra palestiniečių kovotojų nusiginklavimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.