aA
Maskvos sveikatos apsaugos komitetas paneigė pranešimus apie naujus mirties atvejus tarp buvusių čečėnų teroristų įkaitų, kurie spalio pabaigojetris dienas buvo įkalinti Maskvos teatro centre Dubrovkos gatvėje, praneša tinklalapis "News.ru".
Įkaitų tragedijos vietoje - gėlės
Prie Kultūros rūmų Maskvoje, kur šeštadienį Rusijos specialiosios paskirties pajėgos surengė įkaitų vadavimo operaciją, pareikalavusią daug aukų, maskviečiai neša gėles.
© EPA-ELTA
"Šios žinios nėra patikimos", - antradienį sakė komiteto vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Poliakovas.

Išvakarėse nukentėjusiųjų interesus atstovaujantis advokatas Igoris Trunovas, remdamasis buvusių įkaitų duomenimis, pranešė, kad mirė jau 40 iš tų, kurie buvo išlaisvinti iš ginkluotų čečėnų separatistų užgrobtų teatro patalpų. Pasak jo, mirties priežastys jam iki šiol nežinomos.

S.Poliakovas savo ruožtu pabrėžė, kad komitetas nefiksavo "naujų mirties atvejų tarp buvusių teatro centro Dubrovkoje įkaitų". Pasak pareigūno, "buvę įkaitai yra stebimi miesto medicinos įstaigose".

Tiems, kurie kreipiasi pagalbos, skiriamas gydymo kursas, pridūrė jis.

Per įkaitų pagrobimą ir išlaisvinimo operaciją pernai spalio 23-26 dienomis Maskvoje teatro centre žuvo 129 žmonės, beveik visi nuo specialiųjų pajėgų paskleistų dujų, dar apie 700 nukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.