aA
Į Latviją atvykstantys Lietuvos piliečiai nuo gegužės privalės pasienyje pateikti sveikatos ir gyvybės draudimo polisą. Kaip pranešė Lietuvos URM, tai numato gegužės 1 dieną įsigaliosiantys nauji Latvijos teisės aktai, reglamentuojantys užsieniečių atvykimo į šią šalį ir buvimo joje tvarką.
Pasienis, siena
© ELTA
Ji numato, kad iš be vizų į Latviją atvykstančių užsieniečių pasienyje bus reikalaujama sveikatos ir gyvybės draudimo poliso, garantuojančio su sveikatos priežiūra susijusių išlaidų padengimą Latvijoje.

Baltijos šalys Lietuva, Latvija ir Estija jau praėjusio dešimtmečio pradžioje susitarė dėl tarpusavio bevizio režimo.

Be kita ko, naujosios taisyklės numato, kad Lietuvos piliečiai pirmą kartą kreiptis dėl leidimo gyventi Latvijoje galės tik šios šalies diplomatinėje ar konsulinėje įstaigoje.

Pagal Latvijos imigracijos įstatymą ilgiau nei 90 dienų šalyje apsistoti pageidaujantys užsieniečiai turi įsigyti ilgalaikę vizą arba leidimą gyventi. Leidimo gyventi išdavimui reikalingi dokumentai turi būti asmeniškai pateikti Latvijos diplomatinei ar konsulinei įstaigai.

Dokumentai dėl naujo leidimo gyventi šį dokumentą jau turintiems asmenims turi būti pateikti Latvijos pilietybės ir migracijos reikalų valdyboje. Išsamesnę informaciją apie tvarkos pasikeitimus teikia Latvijos ambasada Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.