aA
Per praėjusius septynerius metus vyno suvartojimas Švedijoje išaugo 70, o alaus - 62 procentais. Kaip pirmadienį paskelbė Stokholmo alkoholio tyrimo centras, vien tik per pastaruosius dvejus metus svaigalų čia buvo išgerta 11 proc. daugiau: vienam gyventojui (vyresniam nei 15 metų), teko 9,9 litro gryno alkoholio.
Alkoholis
Ši didžiausia Skandinavijos šalis tradiciškai buvo laikoma abstinentų judėjimo citadele. Dabar ji artėja prie tokių valstybių, kaip Danija, kur alkoholio išgeriama 11 litrų.

Atitinkamą statistiką vedantys ekspertai, Vyriausybės pavedimu, jau trejus metus kas mėnesį tiriantys svaigalų suvartojimą, nustatė, jog alkoholio pardavimai išaugo ir valstybinėse alkoholio monopolijos parduotuvėse, ir restoranuose bei kavinėse, ir užsienio kelionėse.

To priežastimis nurodomas laipsniškas alkoholio mokesčių mažinimas nuo to laiko, kai Švedija 1995-aisiais prisijungė prie ES, alkoholio parduotuvių darbas ir šeštadieniais bei padidėjęs užsienio kelionių skaičius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.