aA
Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis vizito Paryžiuje metu patvirtino, kad Lietuva yra tvirtai apsisprendusi siekti narystės Ekonominio Bendradarbiavimo ir Plėtros Organizacijoje (OECD). Šį siekį A.Valionis deklaravo pirmadienį susitikęs su OECD generalinio sekretoriaus pavaduotoju Seičiu Kondo, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© ELTA
Prancūzijoje viešinčio A.Valionio teigimu, narystė OECD yra svarbus užsienio politikos tikslas, kuriam Lietuva negailės pastangų. Ministro įsitikinimu, sparčiai ir stabiliai auganti Lietuvos ekonomika, politinis šalies stabilumas bei būsima narystė Europos Sąjungoje leidžia Lietuvai tikėtis ir stojimo į OECD.

S.Kondo patikino suprantąs Lietuvos siekius tapti OECD nare ir atkreipė dėmesį į šiuo metu organizacijoje vykstančias diskusijas bei konsultacijas dėl jos vidinių reformų, kurios, tikėtina, atvers kelią būsimųjų Europos Sąjungos šalių narių priėmimui, sakoma pranešime spaudai.

Per pokalbį A.Valionis pasidžiaugė dinamiškais ir abipusiai naudingais Lietuvos bei OECD santykiais.

Ministro tvirtinimu, OECD sukurta Baltijos regioninė programa ir joje numatytos priemonės - mokymai, konsultacijos, seminarai, konferencijos, pasikeitimas viešojo administravimo praktika, analitinės studijos - yra svarbios Lietuvos viešojo administravimo bei įvairiems ūkio sektoriams.

Lietuvos diplomatijos vadovas vylėsi, jog ir artimiausioje ateityje Vilnius išlaikys aktyvų dialogą su reformoms šiuo metu besirengiančia OECD. Aktyviai dialogą su OECD plėtojanti Lietuva pirmoji iš Baltijos valstybių pareiškė norą tapti OECD nare.

2002 metų liepos 17 dieną Lietuvos vyriausybė pripažino, jog tiek ekonomine, tiek politine prasme Lietuvai yra tikslinga siekti narystės OECD. Narystė šioje tarptautinėje organizacijoje, kurios veikla apima įvairias sritis nuo švietimo ir mokslo iki makroekonomikos, investicijų bei fiskalinės politikos, turėtų teigiamai paveikti šalies ekonomikos plėtrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.