aA
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis) pirmadienį užsiminė galįs atsistatydinti, jei dalis valdančiosios Socialdemokratų partijos (SDP) narių blokuos jo vyriausybės siūlomą, bet visuomenės prieštaringai vertinamą socialinių ir ekonominių reformų programą.
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
© EPA-ELTA
"Norintieji ginti kitą požiūrį turi žinoti, kad jie mane nutolina nuo to, ką aš laikau svarbiausiu savo darbo tikslu, ir aš būsiu priverstas prisiimti atsakomybę už pasekmes", - sakė G.Schroederis per SDP vadovų susitikimą Berlyne.

Pasak jo, svarbiausi praėjusį mėnesį parlamentui pristatytos vadinamosios reformos programos principai "negali būti ginčijami", bet "visada galima derėtis dėl detalių".

Sveikatos apsaugos, pensijų ir darbo rinkos reformas G.Schroederis siekia įvykdyti iki sausio mėnesio.

Šiomis reformomis ketinama suaktyvinti sunkius laikus išgyvenančią Vokietijos ekonomiką, kenčiančią nuo vangios ekonomikos plėtros, mažėjančių pajamų ir didelio nedarbo.

Vis dėlto kanclerio ketinimai reformuoti socialinį ir darbo sektorius susidūrė su kai kurių SDP narių pasipriešinimu - jie teigia, kad reformos skaudžiai atsilieps darbininkams, ir taip kenčiantiems dėl didėjančios netiesioginių mokesčių naštos.

Partijos oponentai ginčija kanclerio siūlymus sumažinti pašalpas asmenims, ilgą laiką nerandantiems darbo, sumažinti sveikatos apsaugos finansavimą ir supaprastinti darbuotojų atleidimo procedūrą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.