aA
Liberaldemokratų frakcija Seime pirmadienį priėmė jos seniūno Eugenijaus Maldeikio atsistatydinimą ir naujuoju vadovu išrinko Henriką Žukauską. E.Maldeikis BNS teigė atsistatydinęs iš frakcijos seniūnų dėl būsimo darbo Europos Parlamente (EP).
Henrikas Žukauskas
Henrikas Žukauskas
© ELTA
Nuo gegužės 3 dienos jis kartu su dar dvylika Seimo narių dalyvaus EP plenariniuose ir komitetų posėdžiuose stebėtojo teisėmis.

Europos Parlamento nariai kiekvieną mėnesį susirenka į vienos savaitės plenarinius posėdžius Strasbūre, kuriame yra EP būstinė. Parlamentas taip pat gali rengti papildomus posėdžius Briuselyje.

Dvi savaitės per mėnesį yra skiriamos EP komitetų posėdžiams, dar viena savaitė - EP politinių frakcijų susitikimams.

Dažnai į Briuselį ir Strasbūrą turėsiantis vykti E.Maldeikis mano, jog dėl to negalės tinkamai eiti frakcijos seniūno pareigų.

H.Žukauskas iki šiol ėjo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas. Jis taip pat yra ir Liberalų demokratų partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas.

Liberaldemokratų frakcija turi 13 narių ir yra ketvirta pagal dydį parlamentinė frakcija.

Iš viso Seimas turi 141 narį, bet šiuo metu keturios parlamentarų vietos yra laisvos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.