aA
Maskvoje prie pagrindinio įėjimo į Valstybės Dūmą pirmadienį mėgino susideginti atvykėlis iš Tadžikistano. Incidentas įvyko vidudienį. Vyras apsipylė benzinu iš trilitrinio stiklainio, bet susideginti nespėjo - jį sučiupo Federalinės apsaugos tarnybos darbuotojai.
Fire
Dokumentų pas vyrą nerasta, jis nuvežtas į miesto Tverės milicijos skyrių išsiaiškinti tapatybės.

Kaip pranešė Maskvos milicijos Informacijos ir viešųjų ryšių valdyba, sulaikytasis yra 22 metų atvykėlis iš Tadžikistano.

Pasak jo, Maskvoje iš vyro buvo pavogti dokumentai ir pinigai, tai ir pastūmėjo jį susideginti. Po medicinos patikrinimo jaunuolis, jeigu jis psichiškai sveikas, tikriausiai bus paleistas, pažymėjo valdybos pareigūnas.

Praėjus daugiau negu valandai Dūmos pastate buvo tebejaučiamas benzino kvapas, pasklidęs nuo pirmo iki dešimto aukštų.

Kaip pasakojo mačiusieji, nežinomas vyras išmetė iš rankų stiklainį su benzinu ir jis sudužo - tuo paaiškinamas pasklidęs stiprus kvapas.

Komendantūra oficialiai nekomentuoja įvykio.

1998 metų lapkričio 17 dieną du kurdai susidegino priešais Dūmos pastatą, protestuodami prieš tai, kad Romoje buvo sulaikytas Kurdų darbo partijos lyderis Abdullah Ocalanas (Abdula Odžalanas). Abu mirė nuo nudegimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.