aA
Šiemet Vilniaus prekybos pramonės ir amatų rūmai daugiausiai dirbs su Lietuvos verslo integracijos į Europos Sąjungą projektais, sakoma pranešime spaudai. Tai svarbiausia veiklos kryptis, kurią metiniame rūmų susirinkime patvirtino ši Vilniaus regiono verslininkus vienijanti organizacija.
Pasak Vilniaus Rūmų generalinio direktoriaus Alvydo Genio, verslininkai bus supažindinti su ES struktūrinių fondų įsisavinimu, eksporto bei importo politikos pokyčiais, smulkiojo ir vidutinio verslo perspektyvomis Europos Sąjungoje.

„Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, mūsų ekonomiką pasieks milžiniški struktūrinių fondų pinigai. Svarbu tinkamai pasiruošti ir turėti visą informaciją, kaip galima būtų efektyviai pasinaudoti teikiama parama“, - sakė A.Genys.

Iš viso rūmai dalyvaus ne mažiau kaip 5 projektuose pagal ES finansuojamas programas, leis įmonių, ruošiančių projektus ES paramai, katalogus. Rūmų nariai metiniame susirinkime taip pat atnaujino organizacijos vadovybę. Rūmų prezidentu liko Vytas Navickas - UAB „Draudos asistavimas“ direktorius.

Rūmų viceprezidentų grupę atnaujino Valentinas Milaknis – „Alnos“ valdybos pirmininkas. Be jo, viceprezidentais liko Šarūnas Davainis - UAB „Amber“ prezidentas, Juozas Jarmala - UAB "Impeksservis" direktorius, Vytautas Junevičius – „Alitos“ generalinis direktorius, Vaclovas Kontrauskas – „Ida Basar“ generalinis direktorius bei Stasys Rimkus - Ūkio banko Ukmergės filialo valdytojas. Praėjusių metų pabaigoje Vilniaus Rūmai turėjo 417 narių - 70 įmonių iš Ukmergės ir Širvintų rajonų, 37 - iš Alytaus apskrities, 11 - iš kitų regioninių zonų, 299 - iš Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities. Rūmų nariams pernai surengta nemažai seminarų verslo klausimais. Buvo parengtos ir organizuotos Ispanijos, Vokietijos Baden-Viurtembergo žemės bei Nyderlandų verslininkų misija.

Iš viso 2002 metais surengtose misijose dalyvavo 55 užsienio firmos, ieškančios verslo partnerių Lietuvoje. Su jomis susitiko daugiau kaip 250 Lietuvos įmonių atstovai. Iš viso buvo surengta per 300 verslo susitikimų.

Aktyviau pernai dirbta ir su Baltarusija - organizuoti keturi prekybos įmonių vadovų vizitai Lietuvoje, kurių metu svečiai susipažindinti su Lietuvos didmeninės ir mažmeninės prekybos veikla bei didžiaisiais tinklais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.