aA
Klaipėdos Žardininkų gatvės 8-ojo namo vienas butų pažymėtas mirties ženklu - šįmet čia rastas jau antras negyvas žmogus. Abu jie išėjo iš gyvenimo dėl nesibaigiančių girtuoklysčių.
Penktadienį į morgą išgabentas buto šeimininkės 66 metų Veros Jaroševič kūnas. Jos galvoje buvo kirstinė žaizda.

Vieno kambario bute miegoję du vyrai - V. Jaroševič sugyventinis ir posūnis - teigė, kad visi kartu girtuokliavo, vėliau nuėjo miegoti, o atsibudę pamatė moterį gulinčią ant grindų. Jie neigė dėl ko nors susikivirčiję - moteris tikriausiai nukritusi ant kokio nors aštraus daikto ir susižalojusi.

Abu vyrai apklausti ir paleisti. Tikslias mirties priežastis nustatys teismo medicinos ekspertai. Šitas butas žinomas kaip girtuoklių prieglauda. Šeimininkė mielai priimdavo bet kokį svečią su buteliu. Dažnai nebesugebantys paeiti svečiai likdavo nakvoti.

Už neapmokėtas paslaugas jau seniai buvo atjungta elektra, butas virtęs landyne. Pirmoji tragedija įvyko šįmet vasario 19 dieną. Tąkart čia buvo aptiktas nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčio 50 metų jūrininko Valerijaus Žitovo lavonas perdurta krūtine.

Atvykus policijos pareigūnams miręs vyras buvo susmukęs kėdėje prie apšnerkšto vaišių stalo, šalia jo vos ne dainuodama strikinėjo neblaivi landynės šeimininkė V.Jaroševič. Už lovos mėtėsi kruvinas virtuvinis peilis.

Keistas mirties aplinkybes tyrę teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyras galėjo nusižudyti pats. Prieš mirtį V.Žitovas gyveno V.Jaroševič bute, kur dažnai rasdavo prieglobstį panašaus likimo ir pomėgių asmenys.

"Lietuvos rytas"