aA
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© "Ekstra"
Adamkai tebegyvena tame pačiame Turniškių name, kuriame gyveno, kai šeimos galva ėjo Lietuvos Prezidento pareigas. Premjero A.Brazausko atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė, "Ekstros" paprašyta išsiaiškinti situaciją, tai padaryti netruko.

"Šių metų vasario 26 dieną priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriame įtvirtintos visos įstatymo nustatytos garantijos - tame tarpe būsto - kadenciją baigusiam Prezidentui. Dabar svarstoma, ar statyti V.Adamkui naują būstą, ar renovuoti kurį nors iš Turniškėse jau esančių pastatų, ar palikti dabartinį pastatą, o naują pastatyti pareigas einančiam Prezidentui.

Galutinis sprendimas, be abejo, bus priimtas ne be pasitarimo ir su V.Adamkumi. O kol nebus kito būsto, Adamkai gali ramiai gyventi ten, kur gyvena".

Tačiau, pasak N.Pumprickaitės, niekas negali uždrausti kadenciją baigusiam Prezidentui statytis ir nuosavą būstą, jeigu jis to tikrai nori, juolab valstybės įsipareigojimai galioja tik iki Prezidento gyvos galvos.

Valstybinis būstas nepaveldimas. Jeigu baigusių kadenciją Prezidentų žmonos pergyventų savo sutuoktinius, joms tektų persikelti kitur.

Šiandien "Ekstroje" skaitykite:

Kiek kainuoja Lietuvos pilietybė?

Elitinis šnipų klubas

"Mango" narės R.Petrauskytės išpažintis