aA
Odzimos mieste sprogimas nusiaubė gamyklą ir apgadino daugybę netoliese esančių pastatų maždaug 300 metrų spinduliu. Išbyrėjo aplinkinių namų langai bei automobilių stiklai.

Per sprogimą sužeisti įvairaus amžiaus žmonės - nuo 6 metų mergaitės iki 80-mečių pensininkų. Dauguma aukų nukentėjo nuo krintančių stiklo šukių. Vienas vyriškis per sprogimą neteko ausies.

Įtariama, kad skaudi nelaimė galėjo įvykti dėl nusikalstamo aplaidumo. Policijos pareigūnai sekmadienį apklausė gamyklos vadovus ir kartu su ugniagesiais sekmadienį naršė gamyklos griuvėsius, ieškodami įkalčių.

Per festivalį šiaurinėje Japonijos dalyje esančiame Saporo mieste šeštadienį taip pat nugriaudėjo sprogimas, per kurį buvo sužeista 10 žmonių.

Vieno sužeistųjų - 19-mečio studento Tomohiro Yasuda būklė buvo labai sunki. Kiti 9 žmonės į ligonines buvo paguldyti dėl lengvesnių sužeidimų.

Tirdami įvykio vietą policininkai aptiko įtartinų metalo gabaliukų, primenančių nagus. Panašių metalo gabaliukų buvo ištraukta ir iš sužeistųjų kūnų.

Policija mano, kad bomba buvo susprogdinta siekiant nužudyti kažkokį asmenį.

"Lietuvos rytas"