aA
Sostinės Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos kvietimu premjeras su žmona Rasa ir sūnumi Andriumi vakar mynė dviračio pedalus po Pavilnius.

Kartu su A.Kubiliumi keliavo Vyriausybės kancleris Petras Auštrevičius su žmona Gintare, Seimo narys Jonas Šimėnas, Tūkstantmečio žygio aplink pasaulį dviračiais dalyvė Goda Čiplytė, būrys sostinės dviratininkų.

Specialiai į šią kelionę iš Klaipėdos atvyko šalies dviratininkų bendrijos pirmininkas Saulius Ružinskas, Panevėžio dviratininkų vadovas Alfonsas Barauskas.

Aplinkos ministro Daniaus Lygio šioje išvykoje nebuvo, nors prieš tai premjeras viešai paragino jį parodyti pavyzdį, kaip reikia saugoti gamtą - persėsti iš automobilio ant dviračio.

"Man geriau išsikrauti savo sode", - taip pakomentavo šį savo šefo siūlymą Lietuvos gamtos sergėtojų vadovas D.Lygis.

Ministras važinėti dviračiu ir gėdijasi, ir bijo, kol nėra specialių takų.

Dabartinis aplinkos ministras nėra iš lepiųjų. "Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, kad studijų laikais D.Lygis su draugu pėstute mažiau nei per parą įveikė daugiau kaip 70 kilometrų - nuo Vilniaus iki Suginčių Molėtų rajone.

Premjeras A.Kubilius vakar demonstravo, kad "gero daikto nereikia gėdytis" - pirmas mynė pedalus į Pavilnių kalvas, kurios jam puikiai pažįstamos nuo vaikystės, vėliau šoko maudytis Vilnios upėje.

Kai paskui premjerą pūkštelėję į Vilnelę kancleris P.Auštrevičius ir jo 9 metų sūnus Vainius susižeidė stiklais kojas, premjeras juodu ramino: "Visiems vyrams taip atsitinka". Pagalbą sužeistiesiems suteikė dviračiu važiavusi gydytoja Natalja Zaks.

Bene daugiausia dviratininkų komplimentų pelnė premjero žmona Rasa, mat ji, nors liekna ir trapi, po Pavilnių kalvas didvyriškai mynė sunkų "kolūkietišką" dviratį, su kuriuo nesiskiria jau kelinti metai.

"Jei suktųsi pedalai ir būtų stabdžiai, tai būtų puikus dviratis", - kalbėjo premjero žmona, dėl šios išvykos paaukojusi simfoninio koncerto repeticiją (R.Kubilienė yra Nacionalinio simfoninio orkestro smuikininkė).

"Lietuvos rytas"