aA
Ketvirtadienį vakare telefonu pagrasinus susprogdinti vieną didžiausių Estijos viešbučių - Talino centre esantį "Viru", teko evakuoti beveik 200 jo svečių.
Atvykę ir viešbučio pastatą apieškoję minuotojai bombos nerado, neįvyko ir joks sprogimas.

Apie "Viru" padėtą bombą Talino krizių centrui 17 val. 27 min. telefonu pranešė rusiškai kalbėjęs vyriškis. Bombos ieškota iki 19 val. 30 min., paskui svečiai ir personalas, laukę kitoje gatvės pusėje esančiame centriniame pašte, grįžo į viešbutį.

Prieš pat šį incidentą kitas, tik jau estiškai kalbėjęs anonimas perspėjo dėl galimo sprogimo neseniai atidarytoje parduotuvėje "Pirita Selver", bet bombos ir čia nerasta. Per savaitę tai jau penktas grasinimas šiai parduotuvei.

Ketvirtadienį Taline būta ir trečio panašaus incidento. Apie bombą Estijos Pilietybės ir migracijos departamento biure rusiškai kalbėjęs vyras pranešė 13 val. 47 min.; biuro darbuotojus taip pat teko evakuoti.

Telefoninio terorizmo banga Estijoje kilo po gegužės 19 dienos, kai buvo perspėta dėl bombos Talino parduotuvėje "Stocmann", reikalauta 2 mln. Estijos kronų (beveik 0,5 mln. litų) išpirkos, o vėliau iš tiesų įvyko 2 sprogimai. Per vieną šių sprogimų nesunkiai sužeisti 4 žmonės.

Praėjus savaitei, policija suėmė 3 įtariamuosius - du 21 metų vyrus ir 25 metų moterį, bet po šių areštų grasintojų skambučiai tik padažnėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.