aA
Liūtų parke netoli Pietų Afrikos Respublikos Johanesburgo miesto gimė baltų jauniklių pora. Tai didelis įvykis, nes baltųjų liūtų pasaulyje liko labai mažai.
"Nėra tikslių duomenų apie baltųjų liūtų skaičių, bet aš nemanau, kad pasaulyje jų būtų daugiau nei 100", - penktadienį sakė Liūtų parko vadovas Ianas Melassas (Ijanas Melasas). Vieno Johanesburgo zoologijos sodo darbuotojo nuomone, jų tėra tik apie 30.

Prieš savaitę gimę jaunikliai, patinas ir patelė, jei būtų nuspręsta juos parduoti kitiems safario parkams ar zoologijos sodams, galėtų kainuoti beveik 300 tūkst. randų (155 tūkst. litų).

Jaunikliai labai skiriasi nuo savo brolio iš tos pačios vados, kuris turi rūšiai būdingas rusvas ir tamsias žymes.

Baltieji liūtai nėra albinosai, tokią jų išvaizdą lemia recesyvinis genas.

I.Melassas, parke turintis daugiau kaip 30 liūtų, planuoja jame palikti patinėlį, o patelę perduoti Johanesburgo zoologijos sodui. Jis vykdo savo baltųjų liūtų programą, suteikusią daugiausiai genetinės medžiagos baltiesiems liūtams visame pasaulyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.