aA
Kitą savaitę vyriausiasis derybininkas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius susitiks su Lietuvoje reziduojančiais ES šalių ambasadoriais.
Pirmadienį vyriausiasis derybininkas su ambasadoriais aptars Lietuvos derybų dėl narystės ES eigą, pristatys esminius naujausio ketvirtinio Lietuvos pažangos rengiantis narystei ES pranešimo akcentus, pranešė Europos komiteto atstovas spaudai.

Po susitikimo su ambasadoriais bus surengta spaudos konferencija, kurioje P.Auštrevičius pateiks naujausią informaciją apie derybų dėl narystės eigą, artimiausiu metu planuojamus uždaryti derybinius skyrius.

Pernai vasarį derybas pradėjusi Lietuva su ES yra preliminariai suderinusi pozicijas dėl 7 skyrių, dar dėl vieno skyriaus - Kultūros ir audiovizualinės politikos - jau yra susitarta ir baigiamos formalios jos patvirtinimo procedūros. Šiuo metu toliau tęsiasi derybos dėl 8 skyrių. Kovą Lietuvos euroderybininkai tikisi preliminariai baigti derybas dar dėl keleto skyrių.

Pirmąjį šių metų pusmetį turėtų būti pradėtos derybos dėl visų likusiųjų 13-kos derybinių skyrių, įskaitant ir ypač problemišką žemės ūkio politikos derybų poziciją.

Lietuva siekia 2002 metais baigti derybas su ES, o 2004 metais būti pasirengusia narystės ES įsipareigojimams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.