aA
Penktadienį šv.Patriko dienos organizatoriai pareiškė, kad, siekiant užkirsti kelią snukio ir nagų ligos plitimui Airijoje, buvo atsisakyta nacionalinės šv.Patriko dienos šventinių renginių.
Kovo 17-ąją, kurios metu prisimenama Airijos globėjo šv.Patriko mirtis, į Airijos sostinę Dubliną suvažiuoja apie 1,3 milijono žmonių, kurie keturias dienas linksminasi muzikos, gatvių vaidinimų ir paradų šventėje.

Airija jau ėmėsi nemažai atsargumo priemonių dėl snukio ir nagų ligos, kurios epidemija pratrūko Didžiojoje Britanijoje. Šią savaitę kitoje kaimynėje, Šiaurės Airijoje, buvo rasta šį virusą nešiojančių gyvulių.

Šv.Patriko diena, didžiausias įvykis Airijos nacionaliniame kalendoriuje, tapo didžiausia epidemijos auka po to, kai vyriausybei prašant šalyje buvo atšaukta daugelis sporto reginių.

Šv.Patriko dienos organizatoriai sakė, kad šventė bus švenčiama kiek vėliau šiais metais, nors kol kas neaišku kada. Dublino parade turėjo dalyvauti apie 5 tūkst. orkestrų, 2 tūkst. iš jų turėjo atvykti iš JAV.

Atšaukus keturias dienas turėjusius trukti šventinius renginius buvo suduotas smūgis Airijos turizmo pramonei, kovo 16-19 dienomis vien Dublino restoranuose, kavinėse ir viešbučiuose surenkančiai 35 milijonus Airijos svarų.

Šv.Patriko diena taip pat švenčiama ir JAV, kur 15 procentų arba 40 milijonų gyventojų yra airių kilmės. Iš Airijos į JAV miestus Niujorką, Bostoną ir Naująjį Orleaną šv.Patriko dienos švęsti vyks per 10 tūkst. žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.