aA
Lietuvos muitininkai ir pasieniečiai ketvirtadienio rytą buvo sulaikę du automobilių prekeivius iš Rusijos, įtarus, kad jie nedeklaruodami į Lietuvą bandė įvežti daugiau nei 9400 JAV dolerių.
Rusai turėjo aiškintis abiejų tarnybų pareigūnams, kol buvo nustatyta, kad jie pažeidimo nepadarė, įvyko nenusipratimas - tiesiog pas vieną keleivį buvo deklaracija, o pas kitą -pinigai.

6 val. 30 min. iš traukinio "Sankt Peterburgas-Kaliningradas" išlipo du Rusijos piliečiai. Jie praėjo muitinės kontrolės zoną ir už šios zonos netrukus juos sulaikė Vilniaus pasienio policijos rinktinės operatyvinio skyriaus pareigūnai.

Patikrinę Rusijos piliečių asmeninius daiktus, pasieniečiai aptiko 9402 JAV dolerių, 151 litą ir 500 Rusijos rublių.

Pinigai buvo rasti pas vieną iš Rusijos piliečių, jis keleivio deklaracijos neturėjo.

Rusijos piliečius pasieniečiai atvesdino į muitinės kontrolės zoną, tačiau muitininkai pareiškė, kad rusams pretenzijų neturi, nes jie jau buvo sulaikyti už muitinės kontrolės zonos, todėl įrodyti, kad pinigai buvo atgabenti traukiniu, neįmanoma.

Detalesniam tikrinimui rusai buvo nuvežti į Vilniaus pasienio policijos rinktinę. Čia jie buvo apklausti ir medžiaga perduota Vilniaus teritorinei muitinei.

Šios muitinės kvotėjai išsiaiškinę situaciją atsisakė kelti baudžiamąją bylą ir keleivius paleido.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.