aA
Dar iki Velykų maždaug dvi dešimtys Lietuvos mokytojų turėtų sulaukti leidimų dirbti Didžiosios Britanijos mokyklose. Likusiems atrankoje dalyvavusiems pedagogams kliūtimi tapo nepakankamos anglų kalbos žinios. Nors viltis išvykti į Angliją liko visiems pretendentams.
Šią savaitę pasibaigusios atrankos dėl mūsų šalies mokytojų įdarbinimo Didžiosios Britanijos mokyklose rezultatai.

"Atranką vykdę Jungtinės Karalystės atstovai pasiryžę ieškoti fondų, kurie finansuotų nedidelių kaimo mokyklų mokytojų 1 - 2 savaičių praktiką Anglijos mokyklose, kad šie galėtų patobulinti kalbą ir susipažinti su darbo aplinka", - sako Lietuvos darbo biržos Užsienio ryšių skyriaus vadovė Liongina Beinoravičienė.

Be to, atrankos dalyviai palikti rezerve ir turi realių galimybių išvykti į Angliją dirbti kitąmet. Didžiosios Britanijos atstovai patvirtino, kad tokią programą jie numato tęsti ir ateinančiais metais.

Anot L.Beinoravičienės, Lietuvos mokytojai atvėrė kelią ir kaimyninių šalių - Latvijos bei Estijos - mokytojams išvažiuoti dirbti į Didžiąją Britaniją. Kadangi Lietuvos pedagogų kvalifikacija buvo įvertinta labai gerai, tikimasi, jog tokio pat aukšto lygio bus ir kaimyninių šalių mokytojai.

L.Beinoravičienė tikina, kad Lietuvos švietimo darbuotojų Anglijos mokyklose laukia tikrai ne prastesnės negu Lietuvoje darbo sąlygos, o uždarbio turėtų užtekti ne tik pragyvenimui, bet ir kelionėms po šalį bei santaupoms. Mėnesio atlyginimas sieks apie 14 tūkstančių litų (maždaug 70-94 svarai sterlingų per dieną).

Pasak L.Beinoravičienės, praėjusiais metais Darbo biržoje buvo užsiregistravę 1 tūkst. 958 mokytojai, turintys aukštąjį, ir 1 tūkst. 483 - aukštesnįjį pedagoginį išsilavinimą. Vien per pirmąjį šių metų mėnesį per darbo biržą darbo ieškojo 127 mokytojai su aukštuoju ir 130 - su aukštesniuoju išsilavinimu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.