aA
Kasmet į Kaliningrado sritį patenka toks narkotinių medžiagų kiekis, kuris sąlyginai atitinka 24 tonas aguonų stiebelių. Tai Kaliningrado srities Dūmos teisėtvarkos, saugumo, tarptautinių ir regioninių ryšių komiteto posėdyje pranešė srities Vidaus reikalų valdybos kriminalinės milicijos viršininkas Piotras Taranovas.
Posėdis buvo skirtas narkomanijos plitimo Kaliningrado srityje problemai. Pasak P. Taranovo, "iš šio kiekio tik dešimtys ir šimtai gramų, geriausiu atveju - kilogramų, patenka į milicijos rankas".

Kaip BNS pranešė Dūmos spaudos tarnyba, įstatymų leidėjai pasiūlė priimti regioninį kovos su narkotinių medžiagų plitimu įstatymą.

Be narkomanijos, šį Rusijos anklavą, turintį kiek mažiau nei 1 mln. gyventojų, vargina kontrabanda, didelis nusikalstamumas, nepažabotas ŽIV (žmogaus imunodeficito viruso) plitimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.