aA
Graikijos sostinės policija suėmė penkis vyrus, tarp kurių buvo ir policininkas, įtariamus apiplėšus 25 bankus per pastaruosius keturis mėnesius, pranešė šeštadienį pareigūnai.
Plėšikas
Plėšikas
© Corbis
Šios gaujos nariai pagrobė daugiau kaip 370 tūkst. eurų per išpuolius, po kurių pasprukdavo motociklais arba išnuomotais taksi automobiliais, pažymima Atėnų policijos pranešime.

Suimtasis policininkas buvo veteranas, tarnaujantis Atėnų policijos štabe, nurodė šaltinis policijoje.

Penktadienį jie paspruko su maždaug vieno milijono eurų grobiu, ekskavatoriumi užblokavę banko saugumo furgoną.

Graikijos ministras pirmininkas Kostas Karamanlis (Costas Karamanlis) šį mėnesį kartą pasakė, kad jo šalies "laukia pastovus nusikaltimų augimas iš metų į metus" bei paskelbė planą, kaip panaudoti 2004 metų olimpiadai įrengtą stebėjimo kamerų tinklą kovoje su nusikaltėliais.

Graikijoje pastaraisiais mėnesiais itin padaugėjo padegimų ir sprogimų, nuo kurių nukenčia daugiausiai valstybinės įstaigos, policijos objektai, bankai - įspūdis tartum valdžia nebegali viso to siautėjimo sustabdyti.

Tokių išpuolių ypač padaugėjo nuo gruodžio, kai policininkui nušovus paauglį per daugelį Graikijos miestų nuvilnijo smurto ir plėšikavimų banga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.