aA
Per Seimo rinkimus rinkimų barjero neįveikusi Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) liko ir už Europos Parlamento (EP) rinkimų borto.
Šeštadienį Kaune posėdžiavusi partijos taryba konstatavo, kad socialliberalai EP rinkimuose nedalyvaus.
ES vėliava
ES vėliava
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Pasak partijos Informacinio centro vadovo Mariaus Ulozo, socialliberalai nebus įrašyti ir į kitų partijų kandidatų sąrašus, nes esą apsispręsta šiuo metu koncentruotis į veiklą Lietuvoje ir partijos struktūros, vidinės drausmės stiprinimą.

"Socialliberalai nedalyvaudami rinkimuose į Europos Parlamentą visas jėgas sutelks į Lietuvos žmonių interesų gynimą Lietuvoje. Manome, kad ekonominės krizės akivaizdoje, būtent veikla Lietuvoje ir pagalba piliečiams politinėmis, socialinėmis ir teisinėmis priemonėmis geriausiai atitinka žmonių lūkesčius", - rašoma NS pranešime spaudai.

Be to, partija pareiškė neremianti nė vienos partijos, dalyvaujančios EP rinkimuose, tačiau ketina reikalauti asmeninės europarlamentarų atsakomybės už tinkamą pareigų vykdymą.

"Naujoji sąjunga, vertindama šios kadencijos Europos Parlamento darbą, apgailestauja, kad Lietuvos atstovų veikla jame buvo nerezultatyvi ir menkai matoma. Lietuva iš jų nesulaukė rimtos pagalbos sprendžiant žmonėms svarbias socialines, ekonomikos bei jautriausias energetikos problemas", - teigiama socialliberalų pareiškime.

Kadenciją baigiančiame EP Naujoji sąjunga savo atstovų neturėjo.

NS planavo dalyvauti EP rinkimuose, tačiau pavėlavo Teisingumo ministerijai pateikti savo narių sąrašą.

Politinių partijų įstatyme numatyta, kad visos rinkimuose ketinančios dalyvauti politinės partijos ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki vyksiančių rinkimų privalo pateikti Teisingumo ministerijai savo narių sąrašus. To nepadariusios partijos negalės dalyvauti rinkimuose.

Socialliberalai savo sąrašą pateikė viena diena per vėlai.

EP rinkimai vyks birželio 7 d. Lietuvos piliečiai rinks 12 europarlamentarų.

Kol kas NS neremia ir nė vieno kandidato į prezidentus, nes, pasak M.Ulozo, nė vienas iš jų nėra išsakęs savo pozicijos socialiniais klausimais.

Šiuo metu parlamente dirba vienintelis NS atstovas Valerijus Simulikas, išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.