aA
Vokietijos mieste Wiesbadene (apie 40 km į vakarus nuo Frankfurto prie Maino) baigėsi lietuvių, bandžiusių apiplėšti močiutę, vienos juvelyrinės parduotuvė savininkę, teismo procesas, prasidėjęs praėjusių metų gruodžio mėnesį, rašoma wiesbadener-kurier.de.
Nuteisti lietuviai, Vokietijoje bandę apiplėšti 83 m. močiutę
© A.Didžgalvio nuotr.
DELFI jau rašė apie lietuvius, kurie 2008 m. liepos mėn. iš 83 m. moters bandė išgauti kodą, su kuriuo būtų galima patekti į juvelyrinę parduotuvę. Kaip pranešama, tuo metu parduotuvėje būta prekių už 100 tūkst. eurų. Močiutei pavyko vyrus įvilioti į spąstus – lietuviai buvo suimti ir stojo prieš teismą.

Ketvirtadienį pranešta, kad lietuviams skirta laisvės atėmimo bausmė nuo trijų metų iki šešių metų ir devynių mėnesių. Jauniausiajam iš grupuotės kalėjime bausmę atlikti teks 21 mėn. Vyrai taip pat nubausti už dviejų butų apiplėšimą.

Vos prasidėjus teismo procesui ir paskelbus kaltinimus vienas iš kaltinamųjų, kaip manoma, grupuotės vadas, ėmė kelti triukšmą – garsiai plūsti teisėjus bei skeryčiotis. „Aš nenoriu šių nesąmonių klausytis“, - garsiai šūkčiojo 24 m. vyras, ne kartą teistas ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje. Šeši pareigūnai suvaldė įsisiautėjusį vyrą, kuris teismo proceso metu buvo uždarytas į areštinę teismo rūmų rūsyje.

Kaip pranešama wiesbadener-kurier.de, teisėja yra įsitikinusi, kad nusikaltėliams būtų pavykę gudrumu iš močiutės išgauti kodą ir apiplėšti parduotuvę, jei ne moters budrumas bei atsargumas. „Aš ne bailė, be to, per 60 darbo metų esu šio to savo gyvenime mačiusi“, - spaudai sakė senolė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.