aA
Prancūzijos miestelio Kalė, iš kurio keliasi keltai į Angliją, merė negailėjo piktų žodžių Jungtinės Karalystės valdžiai dėl didelių pašalpų atvykusiems pabėgėliams. Prancūzijos miestelio vadovė Natacha Bouchart teigė, kad imigrantus iš viso pasaulio į Britaniją vilioja lengvai gaunamos didelės socialinės pašalpos. Atvykėliai iš Afrikos, Azijos, neturtingų Europos šalių apsistoja Kale miestelyje ir bando įvairiausiais nelegaliai būdais papulti į Britaniją.
Prancūzai: dėl imigrantų antplūdžio kalti britai
© Sipa/Scanpix
N.Bouchart yra tiek įpykusi ant britų, kad net atsisakė susitikti su Britanijos vyriausybės atstovais. Jos teigimu, dėl neatsakingo pašalpų švaistymo Britanijoje į Kale miestelį atvyksta tūkstančiai imigrantų, kurių priežiūrai ir kontrolei vietinė valdžia išleidžia milijonus.

Merė pateikė pavyzdį – iš Rytų Afrikoje esančios Eritrėjos valstybės atvykęs ir prieglobsčio Britanijoje pasiprašęs asmuo gauna socialinį būstą ir 40 svarų išmoką per savaitę, tuo metu gimtojoje šalyje jo vidutinės metinės pajamos siektų 135 svarus. Prancūzijoje įstatymai pabėgėlių atžvilgiu yra kur kas griežtesni – pabėgėlis negauna jokių išmokų pirmuosius 6 mėnesius.

Padėtis Kalė uoste kelią nerimą ir patiems britams. Jie teigia, kad kartu su prancūzais sieks sumažinti nelegaliai į Britaniją norinčių papulti asmenų kiekį. Šiuo metu per mėnesį sulaikoma virš 2 tūkst. asmenų, nelegaliai bandančių vilkikais patekti į šalį.

Anglija.lt