aA
Nors ir turi problemų šalies viduje, Bosnija ir Hercegovina gali įstoti į Europos Sąjungą (ES) iki 2015 m., teigė šalies užsienio reikalų ministras Svenas Alkalajas. Jis tikisi, jog į NATO šalis bus priimta dar anksčiau, informuoja euobserver.com.
Bosnija ir Hercegovina mano įstosianti į ES iki 2015 m.
„Prireiks mažiausiai ketverių ar penkerių metų, kol Bosnija ir Hercegovina ten pateks (įstos į ES). Jei ne 2013-2014, tuomet 2015 m.“, – ketvirtadienį žurnalistams Sarajeve teigė S. Alkajalas.

„Iki tada ES bus įveikusi ekonominę krizę, o ji (Bosnija ir Hercegovina) bus išsprendusi vidaus problemas“, – pridūrė jis.

O kelios ES narės, tarp jų ir Prancūzija su Vokietija, įspėja ,kad tolimesnė plėtra negalima, kol nebus rasta išeitis iš aklavietės dėl bloko institucijų, ir kol nebus patvirtinta Lisabonos sutartis.

ES taip pat pripažino, kad veikiausiai pasaulinė ekonomikos krizė atitraukė valstybes nares nuo plėtros proceso.

Bosnijos ir Hercegovinos užsienio reikalų ministras neprarado optimizmo. Jis pabrėžė, jog Sarajevas tikisi šį rudenį paduoti prašymą dėl narystės į ES.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.