aA
Lietuvą ir Italiją sukrėtusio 27 metų klaipėdietės Oksanos Auškelytės nužudymo byloje padėtas taškas. Pistojos miesto teismas paskelbė nuosprendį lietuvę žiauriai nužudžiusiam italui Andreai Falaschi - 18 metų kalėjimo. 36 metų italas įpareigotas atlyginti žalą - sumokėti aukos šeimai 850 tūkst. eurų (beveik 3 mln. litų), rašo "Lietuvos rytas".
Lietuvę nužudęs italas gavo 18 metų kalėjimo
Bet, atrodo, tik menka šių pinigų dalis pasieks Oksanos artimuosius, nes žudikas tokių pinigų gyvenime nėra matęs. Iš Lietuvos į Italiją atvykusios aukos motina Regina Žukauskienė ir sesuo Diana negalėjo patikėti, kad žiaurios žmogžudystės byla bus išnagrinėta vos per vieną rytmetį, o joms abiem nebus leista tarti nė vieno žodžio.

Mat Italijos baudžiamajame kodekse numatyta sutrumpinto teismo proceso galimybė - be ilgų svarstymų ir kalbų - kai kaltinamasis pripažįsta savo kaltę. Tokiu atveju prokuroro siūloma bausmė paprastai iškart sumažinama trečdaliu. Būtent taip ir įvyko Pistojoje, o teismo pasiūlyta bausmė - 21 metai kalėjimo sumažėjo iki 16-kos.

O.Auškelytė Italijoje buvo nužudyta praėjusių metų vasarį. Nužudytos lietuvės kūnas, sugrūstas į lagaminą, buvo rastas vasario 22-osios rytą konteineryje netoli Montekatinio. Jį aptiko vietinė gyventoja, ankstyvą rytą mesdama šiukšles į konteinerį. Lietuvė dirbo šokėja naktiniame klube netoli Florencijos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.