aA
Irako sostinėje ketvirtadienį suimtas "al-Qaeda" grupuotės Irake vadovas Abu Omaras al-Baghdadi , pranešė kariškių atstovas spaudai, o policija paskelbė apie du mirtininkų išpuolius, per kurios žuvo mažiausiai 73 žmonės.
Irake suimtas "al Qaeda" grupuotės vadovas, taip pat per du atskirus mirtininkų išpuolius žuvo kelios dešimtys žmonių
© AFP/Scanpix
"Abu Omaras al-Baghdadi suimtas šiandien Bagdade", - sakė naujienų agentūrai AFP Bagdado saugumo tarnybos atstovas spaudai generolas Qasim Atta. "Būtent Irako pajėgos jį areštavo, remdamosi žvalgybai kažkieno pranešta žinia", - pridūrė jis.

Sakoma, kad A.O. al-Baghdadi vadvauja "Irako islamiškai valstybei" - organizacijai, kuri yra tartum priedanga su "al Qaeda" susijusių kovotojų grupuotėms, kurios kovoja su JAV ir Irako armija. Beje, apie šio asmens suėmimą ar nužudymą pranešimų lig šiol buvo ne kartą.

Tačiau JAV kariškiai tvirtina, jog A.O.al-Baghdadi apskritai neegzistuoja vadinamojoje "Irako islamiškoje valstybėje", kuri esanti tik internetinė organizacija.

Irako kariškių pranešimas apie "al Qaeda" vado suėmimą pasirodė tą pačią dieną, kai Irake surengti du kruvini išpuoliai.

Per vieną jų, restorane Muktadijoje, esančioje už 80 km į šiaurės rytus nuo Bagdado neramiojoje Dijalos provincijoje, žuvo mažiausiai 45 žmonės, tarp kurių buvo ir iš Irano atvykusių maldininkų. Dar 28 žmonės, tarp kurių buvo ir vaikų, žuvo Bagdado pietrytinėje dalyje, kai mirtininkas susisprogdino prie policijos patrulio, pranešė gynybos ir vidaus reikalų ministerijų pareigūnai.

Muktadijoje, kuri yra į šiaurės rytus nuo Baakubos, žuvo mažiausiai 45 žmonės, 55 sužeisti per išpuolį restorane, kuriame buvo daug Irano maldininkų, keliaujančių į šiitų šventąjį miestą Kerbelą įpiečiau Bagdado.

Sprogimas Bagdado pietrytinėje dalyje centre nugriaudėjo per išpuolį prieš policijos patrulį Rijado rajone, nurodė pareigūnai.

"Irako policininkai dalijo pagalbos davinius dėl susirėmimų pabėgusiems iš savo namų irakiečiams, kai prie jų susispogdino mirtininkas, - sakė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas. - Mažiausiai 10 policininkų ir penki vaikai yra tarp minėtų 28 žuvusiųjų". Dar 52 buvo sužeisti.

Pasak kito ministerijos pareigūno, Bagdade susisprogdino moteris, bet šio fakto iš kitų šaltinių dar nepavyko patvirtinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.