aA
Tauragės rajono Skaudvilės miestelio gyventojas išplūdo muitininkus, kai jam grįžtant iš Rusijos, buvo patikrintas jo automobilio kuro bakas.
Su muitininkais susikivirčijęs 21 metų Virginijus Augustinas prarado 80 litrų Rusijoje nusipirkto nebrangaus benzino. Be to, jis dar gali būti nubaustas administracine bauda.

Antrą kartą per tris paras anapus Nemuno išvykęs V. Augustinas automobiliu "Audi 80" antradienį grįžo iš Rusijos.

Tauragės teritorinės muitinės Panemunės kelio poste jokių prekių jis nedeklaravo. Įsitikinę, kad automobilio bakas pilnas degalų, muitinės pareigūnai nusprendė jį kruopščiai patikrinti.

Tačiau V. Augustinas atsisakė paklusti, ėmė keiktis ir koneveikti muitininkus. Toks blaivaus jauno vyro elgesys dar labiau sustiprino įtarimus, kad automobilyje gali būti paslėptų prekių.

Pasak Muitinės departamento, V. Augustinui buvo surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas už muitinės pareigūno teisėtų reikalavimų nevykdymas arba kliudymą jam atlikti savo pareigas.

Pažeidėjas už tai gali būti nubaustas bauda nuo 500 iki 2 000 litų.

Kruopščiai apžiūrėję V. Augustino automobilį, paslėptų prekių jame muitininkai nerado. Tačiau bake gabentas benzinas buvo išleistas ir liko poste.

Automobilio degalai yra įtraukti į prekių sąrašą, kuriuos į Lietuvą keleiviams galima įvežti tik vieną kartą per 3 paras. Pasienio rajonuose gyvenantys lietuviai dažnai vyksta į Rusiją įsipilti benzino, kur jis yra pigesnis, nei Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.