aA
JAV vieno Virdžinijos miesto pakraštyje savo namuose trečiadienį aptiktas negyvas Davidas Kellermannas, kuris ėjo vyriausiojo finansininko pareigas JAV hipotekos firmoje „Freddie Mac", pranešė policijos atstovė.
Aptiktas negyvas „Freddie Mac" finansininkas
© Reuters/Scanpix
Virdžiniojos valstijos Restono miesto policijai paskambinta 4 val. 48 min. vietos (11 val. 48 min. Lietuvos) laiku, sakė policijos atstovė Lucy Caldwell naujienų agentūrai „Reuters".

Pasak žiniasklaidos, D.Kellermanno žmona minėjo savižudybę, bet L.Caldwell apie mirties priežastį daug nekalbėjo, tik nurodė, kad vyksta tyrimas.

41-erių D.Kellermannas firmoje „Freddie Mac" dirbo daugiau kaip 16 metų, o penai rugsėjį jis buvo paskirtas vyriausiuoju finansininku.

Pirmadienį „Freddie Mac" akcijų vertė smuko 9,3 proc. iki 78 centų.

Šią bendrovę rugsėjo mėnesį perėmė vyriausybė, siekdama ją apsaugoti nuo žlugimo.

D.Kellermannas buvo atsakingas už bendrovės finansų kontrolę, finansų ataskaitų teikimą; jis turėjo kontroliuoti kaip laikomasi apskaitos pagal Sarbanes-Oxley sistemą normų. Jis taip pat prižiūrėjo bendrovės metinio biudžetą ir finansų planavimo procesus.

Prieš tapdamas vyriausiuoju finansininku, jis tarnavo bendrovės viceprezidentu, kontrolieriumi, vyriausiuoju buhalteriu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.