aA
Vasaros sezono metu Palangoje policininkai patruliuos važinėdami dviračiais.
Penktadienį per vasaros sezono atidarymo šventę Palangoje policininkai pirmą kartą pasirodys su naujais dviračiais. Nors kai kur Lietuvoje dviračiais jau buvo patruliuojama, jie nebuvo pritaikyti policijos pareigūnams.

Kaip pranešė Policijos departamento prie VRM atstovas spaudai, Šiaulių bendrovėje "Baltic Vairas" buvo užsakyti dviračiai su sustiprintais rėmais, specialiomis padangomis, kai kuria būtiniausia įranga ir užrašais "Policija".

Sukurta bei pasiūta ir speciali uniforminė apranga policininkams-dviratininkams.

Naujų dviračių yra skirta ir kitiems Lietuvos policijos komisariatams. Daugiausiai jų teko kurortiniams miestams: Neringai - 13, Druskininkams - 10.

Iš viso policijos patruliams yra skirti 83 dviračiai bei 148 specialios uniforminės aprangos komplektai.

Palangos vasaros sezono atidarymo metu viešąją tvarką palaikyti miesto policijos komisariato patrulinės tarnybos pareigūnams padės kariai ir saugos tarnybų darbuotojai.

Palangos policininkai vieni nepajėgtų prižiūrėti viešosios tvarkos, nes jų yra tik 10.

Šventės dienomis viešąją tvarką ir žmonių bei eismo saugumą kurorte užtikrins 96 policijos pareigūnai, 9 Lietuvos šaulių sąjungos Palangos kuopos nariai, saugos tarnybų darbuotojai. Pareigūnai naudosis 22 automobiliais, 2 motociklais bei 12 dviračių.

Už savivaldybės lėšas penkiose pagrindinėse miesto sankryžose įrengtos stebėjimo kameros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.