aA
Buvusi Valstiečių liaudininkų sąjungos (VLS) lyderė, dabartinė garbės pirmininkė Kazimira Prunskienė, nepaisydama bendraminčių raginimų siekti europarlamentarės mandato, galiausiai apsisprendė kandidatuoti tik prezidento rinkimuose. Taip ji esą nori ne tik sutelkti jėgas vienai agitacijos kampanijai, bet ir išvengti papildomo „nepatogumo“.
Patikėtiniai neįkalbėjo K.Prunskienės dalyvauti EP rinkimuose
© DELFI
„Einu į vienus rinkimus kaip nepriklausoma kandidatė. Jei dalyvaučiau ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose, sąsaja su partija mano nepriklausomą kandidatavimą varžytų“, - trečiadienį DELFI sakė K. Prunskienė.

Ji teigė dar tuomet, kai buvo reitinguojami valstiečių liaudininkų kandidatai į EP, kolegoms pranešusi, kad šiuose rinkimuose kandidatuoti atsisako. Tačiau patikėtiniai esą agitavo siekti ir vieno, ir kito posto. Po susitikimų su jais politikė apsisprendė koncentruotis į vieną kampaniją.

Tiesa, valstiečių liaudininkų šleifo K. Prunskienei nepavyks išvengti, mat susitikimuose su rinkėjais ar kituose renginiuose politikė ketina dalyvauti su šios partijos kandidatų į EP sąrašo lyderiu, dabartiniu europarlamentaru Gintaru Didžioku: „Kompanijoje smagiau, juolab kad ir šiaip bendradarbiaujame. Todėl dalyvaudami kartu vienas kitą paremsime.“

Neparlamentinės VLS kandidatų sąrašo viršuje – G. Didžiokas, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė ir Šakių rajono meras Juozas Bertašius. K. Prunskienės vieta sąraše turėtų atitekti ūkininkui iš Zarasų rajono Gintariui Petrėnui, kuris po reitingavimo liko 25-as.

Pirmoji nepriklausomos Lietuvos premjerė, buvusi Seimo narė ir žemės ūkio ministrė K. Prunskienė po reitingavimo liko tik ketvirta. Praėjusiuose EP rinkimuose 2004 m. politikė buvo išrinkta į EP, tačiau mandato atsisakė, kadangi jos laukė kova antrame prezidento rinkimų ture. Tuomet ji pralaimėjo Valdui Adamkui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.