aA
Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai dėl nesankcionuoto mitingo prie parlamento, kai buvo bandoma Seimo pirmininkui perduoti svogūnų karutį, teismo prašo administracine tvarka nubausti sostinės tarybos narius Audrių Butkevičių ir Algirdą Paleckį.
Policija prašo nubausti „Svogūnų akcijos“ organizatorius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui perduotoje byloje teigiama, kad politikai surengė nesankcionuotą mitingą.

A. Butkevičiui ir A. Paleckiui surašytuose administracinės teisės pažeidimo protokoluose nurodoma, kad politikai neturėdami „nustatyta tvarka išduoto pažymėjimo dėl suderintos susirinkimo vietos, laiko ir formos“ organizavo susirinkimą prie Seimo. Kaip rašoma protokoluose, nesankcionuotame susirinkime dalyvavo daugiau kaip 100 žmonių.

Dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo „Svogūnų akcijos“ organizatoriams gresia bauda nuo 500 iki 2000 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Kada bus nagrinėjama administracinė byla, kol kas neaišku – medžiaga iš policijos teismą pasiekė tik trečiadienį. Tiesa, tai jau antras kartas, kai policija bylą siunčia dėl nesankcionuoto mitingo – anksčiau teismas buvo nurodęs patikslinti politikų padarytus pažeidimus.

DELFI primena, kad jaunųjų frontininkų eisena su 100 kg prekybos centre pirktų svogūnų prie Seimo buvo surengta vasario 3-iąją.

Akcijos organizatoriams susitikti su Seimo pirmininku nepavyko, peticiją ir tris svogūnus jie įteikė jo sekretoriato vadovei Nemirai Pumprickaitei. Policija akcijos metu sulaikė tris paauglius, kurių vienas su savimi turėjo kastetą.

Gynėjų ir A.Tumėno gatvių sankryžoje, prie „Valstybės žinių“ pastato, būriavosi maždaug 200 žmonių būrys. Policija jų neprileido prie Seimo. Akcijos organizatoriai Seimui įteikė peticiją, kurioje reikalavo premjero Andriaus Kubiliaus atsistatydinimo per 10 dienų, sudaryti parlamentinę komisiją dėl sausio 16-osios įvykių ištyrimo, peržiūrėti šilumos ir elektros kainas, reguliuoti būtiniausių maisto produktų ir medikamentų kainas bei kt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.