aA
Balandžio mėnesį skylė Kauno miesto savivaldybės biudžete didėjo sparčiau nei anksčiau. Balandžio 20 dienos duomenimis, nuo metų pradžios Kauno biudžeto pajamų planui įvykdyti trūko jau 42,5 mln. litų.
Kauno miesto savivaldybės biudžeto deficitas - jau 42,5 mln. Lt
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Per pirmuosius tris metų mėnesius skirtumas tarp planuotų ir gautų Kauno miesto savivaldybės biudžeto pajamų siekdavo vidutiniškai po 10 mln. litų ir ketvirčiui pasibaigus biudžeto įplaukų pritrūko 30,27 mln. litų.

Savivaldybė ėmė taupyti biudžeto lėšas, tačiau jos gaunamų pinigų vos pakanka mokėti palūkanas ir nustatytas paskolų dalies įmokas bankams. Tuo tarpu dauguma verslininkų priversti laukti teisėto atlygio už savivaldybės užsakymu jai pačiai ar miestui suteiktas paslaugas bei atliktus darbus. Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimai nenumaldomai didėja, kaip ir biudžeto deficitas.

Abejojama, ar pavyks pagerinti finansinę padėtį įvedus griežto taupymo režimą Kauno valdžios rūmuose. Dalies projektų bus atsisakyta, kiti atidedami geresniems laikams. Be to, savivaldybės tarnautojai turi susitaikyti su mažesnėmis algomis. Apie premijas čia, savaime aišku, nebekalbama ir priedų prie atlyginimų dauguma (išskyrus aukštesnio lygio vadovus) savivaldybės tarnautojų jau nebegauna. Taupant lėšas atleidžiami iš darbo garbaus amžiaus sulaukę tarnautojai, panaikinti iki šiol buvę laisvi etatai.