aA
Rusiškus pasus turintys Abchazijos gyventojai galės balsuoti Sočio mero rinkimuose, rašo „Gazeta“. Leidinio duomenimis, iki balandžio 24 dienos pasienio kaime Vesioloje veiks rinkimų apygarda Abchazijos gyventojams.
Abchazijos gyventojai balsuos Sočio mero rinkimuose
© AFP/Scanpix
Sprendimas įsteigti rinkimų apygardą atskirai Abchazijos gyventojams buvo priimtas, nes daug respublikos gyventojų kreipėsi su prašymu į Adlerio teritorinę rinkimų komisiją, teigia Sočio rinkimų komisijos vadovas Jurijus Rykovas. Norintiems balsuoti Abchazijos gyventojams reikės pereiti Rusijos sieną ir pateikti rinkimų apygardoje rusišką pasą.

Sočio rinkimų komisijos sprendimas nustebino opozicijos kandidatus į Sočio mero postą. Tiek komunistai, tiek Boriso Nemcovo Štabas Abchazijoje nerengė agitacijų ir nemanė, kad respublikos gyventojai balsuos Rusijoje.

Šis sprendimas yra smūgis Kremliui nepalankiems kandidatams, kuries siekia laimėti rinkimus mieste, kuriame Rusija rengs Žiemos olimpines žaidynes.

Anksčiau pranešta, kad apie 90 proc. Abchazijos gyventojų turi Rusijos pilietybę. Gruzijos valdžios atstovai kritikavo Rusijos valdžią už tai, kad išdavė abchazams pasus. O Abchazijos pasą regiono gyventojai pradėjo gauti nuo 2006 m. sausio mėnesio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.