aA
Gegužės pradžioje "Auskos" viešbutyje Palangoje ketinantis pailsėti prezidentas Valdas Adamkus sulaukė netikėtos žinios. Nuo šiol ir valstybės vadovas turės mokėti po 750 litų už parą, rašo „Lietuvos rytas“.
„Auskoje“ mokės ir prezidentas
© A.Didžgalvio nuotr.
Tokią naujieną Prezidentūros atstovei, paskambinusiai į valstybinius poilsio namus "Baltija", kuriems priklauso ir "Auska", pranešė direktorius Jonas Juchnevičius.

Iki šiol prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras ir jų svečiai Vyriausybės kanceliarijai priklausančioje "Auskoje" poilsiaudavo nemokamai.

Tačiau šiemet tvirtinant valstybės biudžetą, iš pradžių pinigų viešbučiui išlaikyti sumažėjo beveik perpus - iki 883 tūkst. litų, vėliau po ilgų svarstymų nuspręsta "Baltijos" poilsio namus iš Vyriausybės kanceliarijos perduoti Ūkio ministerijai, o dotacijos nebeduoti visiškai.

Taigi nuo šiol šis penkių žvaigždučių viešbutis bus prieinamas visiems poilsiautojams, o už poilsį jame turės mokėti ir valstybės vadovai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.