aA
Balandžio 20 d. vėlų vakarą, apie 22.30 val. gesindamas degančią žolę šalia Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose žuvo bazės karys, jaunesnysis puskarininkis Artūras Belskis, praneša KAM.
Zokniuose žuvo Lietuvos kariuomenės puskarininkis
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Degančią žolę karys gesino kartu su tarnybos draugais ir Šiaulių Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisrininkais. J. psk. A. Belskis buvo rastas įkritęs į gilią duobę. Atvykę iškviesti medikai konstatavo kario mirtį.

39-erių j. psk. A. Belskis buvo vedęs, augino keturis vaikus. Apie įvykusį nelaimingą atsitikimą kario artimieji informuoti.

Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė kario artimiesiems reiškia nuoširdžią užuojautą.

Kariškiai sako, kad teritorijoje šalia oro uosto, kuri dabar priklauso Šiaulių savivaldybei, maždaug prieš 10-15 metų žemėje šulinius savavališkai rausė žmonės, ateinantys semti iš grunto besisunkiančių degalų.

Tūkstančiai litrų jų buvo likę nuo sovietinių kariškių laikų, degalai į duobes imdavo sunktis, jau pusmetrio gylyje. Kai kuriose vietose degalus savavališkai sėmę žmonės prikasė duobių net su sutvirtinimais, kad į degalų šulinius neįgriūtų šlaitai.

Išsekus sovietinių kariškių degalų šuliniams išsiskirstė ir juos sėmę žmonės. Duobes liko. Kariškiai, gedintys žuvusio draugo sako, kad į vieną tokių neužkastų duobių ir įkrito gaisrą pirmadienio vėlyvą vakarą gesinęs karys.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius neneigia, kad žmogus žuvo įkritęs duobę, kuri kažkodėl neužkasta keliolika metų. Politikas bando teisintis, esą teritorija atoki, savivaldybei nelabai rūpėjo.

Administracijos direktorius sako, kad vargu ar kas nors bus apkaltintas dėl pareigūno žūties, tačiau kaltų dairomasi Civilinės saugos skyriuje. Pasak V. Damulevičiaus, kol kas pavyko sužinoti, kad buvo civilinės saugos specialistų, kurie žinojo, kad ši teritorija pavojinga, tačiau buvo ir tokių, kurie tik po nelaimės sužinojo, kad bent keli kilometrai Šiaulių teritorijos- mirtinų spąstų zona.

Savivaldybė pagaliau pažadėjo atvirų šulinių prikasinėtą teritoriją pažymėti, kaip pavojingą. Jau kalbama, kad nesiėmus saugumą garantuojančių veiksmų, nelaimių bus ir daugiau - pastebėta, kad ta pati teritorija vėl kasinėjama, esą valkatos ten ieško po žeme kariškių paliktų kabelių ir metalinių daiktų. Neva jie galėjo sukelti ir žolės gaisrą, kurio gesinti skubėjo pareigūnai.

Šiaulių apskrities televizija