aA
Neparlamentinė Socialdemokratų sąjunga per gegužę vyksiančius prezidento rinkimus ketina palaikyti Socialdemokratų partijos lyderio Seimo nario Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą.
Neparlamentinė Socialdemokratų sąjunga palaikys A.Butkevičiaus kandidatūrą
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
"Įvertinusi tai, kad iš septynių pretendentų į valstybės vadovo postą vienintelis A. Butkevičius įvardijo savo politines ideologines pažiūras, priskirdamas jas kairei socialdemokratinei krypčiai, Socialdemokratų sąjungos valdyba nutaria palaikyti jo kandidatūrą būsimuose prezidento rinkimuose", - pareiškė Socialdemokratų sąjunga.

Šios partijos vadovybės teigimu, šis palaikymas - tai tam tikra prasme palaikymas avansu, viliantis, kad išėjęs į politikos avansceną LSDP vadovas ne tik keis savo partijos ideologinę kryptį, bet tapęs prezidentu bus sąjungininku tų politinių ir visuomeninių jėgų, kurios siekia Lietuvoje sukurti socialinę teisinę valstybę - Gerovės valstybę, šį siekį įtvirtinant šalies Konstitucijoje.

Neturinti savo atstovų Seime Socialdemokratų sąjunga pažymi, kad, būdama nuosaiki ir nuosekli politinė organizacija, kritiškai vertino ir tebevertina visą Lietuvos socialdemokratų partijos valdymo laikotarpį. Socialdemokratų sąjunga tikisi, kad A. Butkevičiaus išrinkimas Socialdemokratų partijos pirmininku "galbūt tampa galimybe šiai partijai keisti politikos kryptį iš liberalios dešiniosios į kairę socialdemokratinę".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.