aA
Šiemet perėjose per avarijas nukentėjo 4 nepilnamečiai. Deja, trys iš jų patys ir sukėlė avarines situacijas. Eismo nelaimė, kurioje nukentėjo mažametė, įvyko sekmadienį prieš pat pietus reguliuojamoje Ramygalos ir Vilniaus gatvių sankryžoje.
Panevėžyje perėjoje sužalota mažametė
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Apie 12 valandą 35-erių metų panevėžietės V.S. vairuojamas automobilis „Renault Megane“, sankryžoje sukdamas į dešinę, nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusios mažametės mergaitės, šviečiant žaliam šviesoforo signalui, ir ją parbloškė.

Penkerių metų nukentėjusią pėsčiąją ligoninės Priėmimo skyriuje apžiūrėję medikai diagnozavo raktikaulio lūžį. Sužalotai mažametei skirtas ambulatorinis gydymas.

Šiemet mieste užregistruotos 9 avarijos, per kurias 1 žmogus žuvo ir 8 buvo sužaloti. Net keturios jų įvyko pėsčiųjų perėjose.

Pasak Kelių policijos biuro pareigūnų, šiemet per avarijas perėjose nukentėjo ir daugiau nepilnamečių. Klaipėdos, J.Basanavičiaus, A.Mackevičiaus gatvėse buvo parblokšti staigiai į gatvę išbėgę paaugliai. Dar vienas nepilnametis susižalojo, kai J.Elisono ir Saulės gatvių sankryžoje vairuodamas motociklą jo nesuvaldė ir apvirto.

„Panevėžio balsas“