aA
Rusija ratifikuos sienos sutartį su Lietuva, kai panorės įsijungti į demokratinių valstybių gretas, teigia Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis Vytautas Landsbergis, išplatintame pranešime spaudai.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko Genadijaus Selezniovo šią savaitę paskelbtas pareiškimas, kad Lietuva negalės įstoti į NATO, kol Rusija neratifikuos sienos sutarties, "neatitinka politinės tikrovės ir parodo, kad bet kurie prašymai ratifikuoti šią sutartį yra kontrproduktyvūs", teigiama V.landsbergio pranešime.

Vasario 27 d. G. Selezniovas pareiškė, kad Baltijos valstybių "teritorijoje neturi būti NATO armijos". Dūmos vadovas pabrėžė, kad "kol neratifikuota sutartis dėl sienos su Lietuva", apie jos įstojimą į NATO negalima kalbėti.

Anot parlamentaro V. Lansbergio, prašymai paspartinti sienos sutarčių ratifikavimą "klaidina Rusijos politikus ir todėl yra žalingi".

V.Landsbergio teigimu, " Lietuva nuosekliai eina gerų lygiateisių kaimyniškų santykių su Rusija formavimo keliu, čia priskirtina ir sienos su Rusija sutartis, kuri iš Lietuvos pusės seniai pasirašyta ir ratifikuota".

Kaip žinoma, 1997 metų spalį tuometinių prezidentų Algirdo Brazausko ir Boriso Jelcino pasirašytos sutartys dėl Lietuvos ir Rusijos sienos sausumoje ir Baltijos jūroje Seime buvo ratifikuotos 1999 metų rudenį.

"Kai Rusija, neturinti sienų sutarčių nė su viena ligi 1990 m. valdytų šalių, norės atrodyti verta demokratinės valstybių bendrijos, ji atliks šiuos būtinus santykių normalizavimo veiksmus, o Rusijos Dūma ratifikuos jau šiuo metu visiškai užbaigtą sutartį su Lietuva", - teigia V.Landsbergis.

Kovo 29-31 dienomis į Rusiją su oficialiu vizitu vyks Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. Sienos sutarčių ratifikavimą prieš V.Adamkaus vizitą Lietuva būtų vertinusi kaip draugišką gestą ir svarbų dvišalių santykių žingsnį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.